Hva har du gjort?

tommsmur3_tommetanker

“Hvar har du gjort nå da?”, spurte min kone forferdet da hun kom hjem. Hun hadde vært ute noen timer mens jeg skulle fjerne all snøen som irriterende nok raste ned fra taket og dannet armert betongsnø. For på en nyspadd jomfruelig vei langs huset raste alt hva taket kunne samle av snø,- ned. Faen. Ikke lett til sinns tok jeg fatt på oppgaven. Jeg gikk inn i en tilstand av sørlandsdepresjon mens jeg hakket og spadde og skyflet en metertjukk snøbetonghaug som rakk i  hele husets 16 meteres lengde. Att og fram, att og fram, att og fram. 20 – 30 -40 ganger med sørlandskuffa, and still counting. Hele tiden inne i en dyster vinterdepresjon. Men så!  Litt overraskende enset jeg noe. Litt over halveis i haugen fra helsike oppdaget jeg et eller annet rart. Inne i de siste 5-6 metrene av haugen dukket det opp en kant i snøen. Depresjonen gikk over til nysgjerrig ivrighet. Jo mer jeg spadde jo mer kom frem. En sikk sakk mur ble sakte men sikkert avdekket. Stilig. Tenke seg til. En flott oppdagelse som gjorde kvelden god allikevel.

Og til min kone svarte jeg som sant var: ” Jeg har ikke gjort noe, – jeg fant en mur i snøen!”

Og akkurat som Fredrikstad, Hadrian, Kina og Berlin har jeg nå min egen mur; TommsMur

tommsmur2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s