Felles

 

Har vi noe til felles vi mennesker. Med naboen?  Har vi noe til felles med Venndøler vi som kommer fra Kristiansand? Eller med de fra Flekkefjord?  Har vi noe til felles med Finnmarkinger, eller svensker? Hva med de som kommer fra Hirtshals i Danmark, eller litt lenger sør i Danmark, fra Århus. Ja, vi har vel det, vil mange mene. Men hva om vi drar lenger vekk. Til Tyskland, Polen, Nederland eller helt ned til Italia. Har vi noe til felles med dem? Kanskje. Men der slutter det vel. Om vi krysser et av havene og kommer helt til Afrikanske, Syd-Amerikanske eller til og med Asiatiske land er det slutt. Noe til felles der? Lite mener mange. Men hva om en fra så langt vekk kommer til oss? Har vi noe til felles da? Ser vi etter så finner vi vel noe, eller kanskje ganske mye. Vi må bare se etter.

Den lille filmen handler om fellesskap tross ulikheter.

Søk det vi har til felles og dyrk det.

Ikke dyrk ulikhetene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s