Tekstvask

blaude_nyheder_tommetankerRiktignok har vi blaude konsonanter her på Sørlandet, men i dette tilfellet ble også vokalene blaude.

Blant oss som skriver som en del av jobben finnes det et uttrykk som heter “Tekstvask”. Tekstvask er også et ord som kan være åpent for feiltolkning. Og det aner meg at det er det som skjer på bildet over. For egentlig er tekstvask en kontrollfunksjon. Det betyr at det jeg skriver gjennomgås av en annen som skal dobbeltsjekke teksten. Se etter staveleifer, feile ord og kanskje forbedre noen formuleringer. Teksten blir liksom billedlig vasket og rengjort.

blaude_nyheder2_tommetanker

Jeg ser for meg at det kan bli en utfordring for innehaverne av denne butikken å få lest morgenavisen etter denne karens mistolkning av ordet tekstvask. For dagens avis lå tørr og  pent rullet sammen med strikk rundt på denne trappen. I påvente av at en nyhetshungrig innehaver skulle ta den inn og kose seg med den sammen med en god kopp kaffe før butikken skulle åpne. Men i forkjøpet kom denne vindusvaskeren som vasket og spylte og fikk vinduene skinnende vakre i takt med avisens vannopptak.

Bevisstløs i arbeidøyeblikket kan vel være betegnende på denne vindusvaskeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s