Jeg prøver å være flink

Jeg prøver å være flink, men det er ikke alltid lett. Jeg går for det økologiske. Dyrt men fritt for spraymaling. Jeg går for FairTrade produkter selv om det er trist at vi i det hele tatt trenger å merke produkter med dette. Det er dyrt men det gir meg et håp om at en bonde ett eller annet sted blir behandlet rettferdig. Jeg går alltid i “Bruktmat-disken” som jeg i vanvare kaller den. Det er der butikken legger varer som har Utgått-på-dato. Like godt som nytt bare billigere. Og nå er det hyller med veganske alternativer til kjøtt. Mye godt, men dyrt, der også. Jeg prøver å handle med litt av æren og samvittigheten i behold. Om sommeren dyrker vi agurk, tomater og vårløk og salat til eget bruk. Gøy, men i sum ikke særlig billig det heller.

Det er stort sett ganske dyrt å handle økologisk, fairtrade, kortreist og vegansk.

Men jeg er ikke alltid like flink, det hender at jeg kjøper nudler fra Kina, sprøytemetta nyplukka frukt fra Peru eller anabolt kjøtt på gatekjøkken.

Det koster å være økologisk. Skjønner at alle ikke kan. Vi er bare to og har råd til det.

Jeg oppdaget en snodig prising hos Meny på kaffen jeg kjøper. GreenWorld kaffen. Produsert med gode hensikter og rettferdig handel i tankene. JohJohannson jobber for bedre vilkår for kaffebønder. Veldig bra.

Men den er dyrere dersom du kjøper den i større forpakning. 500 grams pakken er dyrere pr. kilo enn 250 grams pakken. Pakken på 500 gram er ikke oppmalt og har mindre emballasje? Snodig.

Kjære Meny. Er det rettferdig?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s