Karbonfangst

Vi kan alle gjøre vårt. Noen sier at vi ikke kan gjøre vårt før Kina gjør sitt. Men det tror jeg ikke på. Jeg tror både at jeg og kineserne kan gjøre sitt. Når jeg tar med en plastpose jeg finner i skogen eller fisker opp en isoporbit fra sjøen tror jeg at det nytter. Når jeg ser barnebarna plukke opp søppel på stranda vet jeg det nytter.Når jeg tar bussen i stedet for bilen tror jeg det blir mindre utslipp. Når jeg ser opp på himmelen og det er langt mellom flystripene tror jeg at det er til det gode. I alle fall til det penere. Jeg tror kortreist er bedre enn langreist. Jeg kaster aldri søppel i naturen og tror naturen respekterer meg fro det. Selv om jeg prøver vet jeg at jeg må bli bedre.

Jeg er født i Norge, ergo er jeg i utgangspunktet en overforbruker av rang. Kanskje kineserne sier at det nytter ikke hva de gjør – Norge må gjøre det først.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s