Ut i det fri og fri for fly

I skogen bak Kjevik flyplass er det fint. Jeg gikk her en gang før Covid. Den gang flyene ikke visste bedre og fløy som besatt. Da var det lite hyggelig. Det bråkte for mye. Fly i ett sett. Men nå. Smilefjes i skogen. Det er stille siden flyene har gått i dvale. For det er en fin skog. Flere fine topper du kan bestige eller bare ta en fin høstlig rundtur slik vi gjorde. Dette er skikkelig soppland til vanlig. Men ikke i år. Sommeren tror jeg var litt for fin og varte litt for lenge til at soppene fikk maks groforhold. Aldri så godt at det ikke er galt for noe. Vi tuslet ut og inn i høstfarger og steg inn i knallgrønn moseskogbunn under store grantrær. En egenart med denne skogen er at det vokser rødfis over alt. Slike små røde plastikkpatroner som begynner å vokse der soldater har vært. Når forsvaret forlater Kjevik har de en jobb å gjøre, for rødfisen ligger over alt i skogen bak Kjevik. Mye krig har blitt øvet på her.

Skogene der er absolutt en anbefaling verdig. Og gjør det nå, før flyene våkner igjen.

Her er turen vi gikk, men vil du opp på Skipsreisheia så finner du kart her: https://ut.no/turforslag/1113614/skiperreisheia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s