Barbeint

barbeint_tommetanker

Det er noe eksistensielt beroligende over det å kaste sokkene og parkere skoene. Det å gå barbeint over den knudrete wannebe plenen på hytta, for så å stige ut på svaberget. Det å kjenne varmen fra hele dagen strømme opp gjennom fotsålene og inn i hjertet. Tærne kroer seg av yr glede. Det å stå på et sommervarmt svaberg og høre måkene skravle og bølgene skvulpe. Det er ikke det samme om du står der med skoene på. Det er noen som sier vi blir “jordet” når vi tusler rundt uten noe mellom oss og moder jord. Jeg tror de har rett. I alle fall nesten rett. For det finnes et unntak fra denne følelsen  og denne gjennomgående deilige barbeintheten. Noe eksistensielt foruroligende. Unntakene ligger spredt utover plenen. Noen små terrorister av noen landminer forkludrer sommerfølelsen og sender smerte og forbannelse fra plattfoten og helt opp i lillehjernen. De kalles for furukongler og burde vært forbudt i kystnære barbeinte strøk. For like godt som det er å nyte svaberget mot fotsålene,- like forbanna vondt er det å trø på ei kongle. Den faller ned fra treet, rund og fin og sammenkrøllet. For så å spre ut sine infernalske vinger og følere. Gudd det er ille å tråkke på de. Heldigvis kan de omgås og flyttes på. Og i dag nådde jeg svabergene fri for ukvemsord og kunne bare glede meg over føttenes godfølelse. Jeg stakk tærne ned i litt for kaldt vann og lot som jeg nøt det en stund før jeg igjen kjente dagens lunkne svaberg mot beina. De våte fotsporene fordampet  sakte bak meg og jeg smilte fra øre til øre mens mine ti små tær sang av glede. Barbeint om sommeren er myrra for sjela. I hvertfall min.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s