“Har du snubla?”

hardusnubla_tommetanker

“Nei, og nei”, tenkte jeg. “Stakkar”, tenkte jeg. “Har du snubla?” spurte jeg. “Gikk det greit?”, spurte jeg. I et anfall av mitt nye jeg. Mitt jeg. Det som skal vise omsorg. Det som skal bry seg om medmennesker og hjelpe til om det trenges. Det som ikke bare skal gå forbi og snu ryggen til. Som Bernie Sanders sier; “When you hurt; I hurt.” Med dette nye jeg-et i sjelen spurte jeg altså denne unge frøkenen; “Har du snubla? Slo du deg?”.

Sjeldnere har et blikk inneholdt så mange ukvemsord. Så mye gamlisforakt og dustetanker i ett blikk. Hun svarte ikke og gikk videre. Håper hun ikke detter mer.

Det underlige var at jeg like etterpå møtte vinkelsliperuhellnok en ung frøken som så ut til å ha hatt et lignende uhell. Hull på knærne og rifter oppetter låra. “Har du mista sirkelsagen oppi klesvasken?” spurte jeg forsiktig.

“HÆ?” sa hun spørrende. “Åæddeduusnakkeromdindust?”

“Stod du litt for nærme i det propellflyet fra Widerøe skulle lette?”, spurte jeg på nytt i det jeg antok at første spørsmål var skikkelig feil.

“HÆ?” var hennes oppfølgingsspørsmål.

“Har du løpt gjennom tornekratt? Jaget av en vill tiger?”

Ho gikk.

Jeg hadde lyst å gi henne litt penger til nye benklær, men det aner meg at hun ikke var mottakelig.

Jeg gikk uten å ha fått svar på hva som hadde skjedd.

Jeg lurer fortsatt.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s