Jeg tror jeg går og gleder meg

 

For fire år siden kom ideen. Den store. Vi hadde allerede laget juleshow i Kristiansand. Barneøyne har tindret og smilt og showet er nå en ultrakoselig jule-tradisjon. Det vi hadde lyst til var å lage showet større. Finere. Vi hadde sett 3D mapping blitt gjort på kirker og katedraler ute i Europa. I store byer. Med mange folk. Tenk om vi kunne gjøre noe på domkirka vår, den midt i byen, den høye, tenkte vi. I vår lille by. Bare for oss. Det tenkte vi for fire år siden. Det passet ikke da. Torvet foran kirka skulle graves ut og bygges om. Lenge. Torvet er nå ferdig og Kristiansand har fått egen isbane og en spennende juleby bygges opp foran vår store kirke i desember. I år passet det. Domkirka likte ideen. Kommunen likte ideen. Kvadraturforeningen likte ideen. Alle ville men ingen kunne. Og vi kan muligens takke høyere makter akkurat nå. For først kunne de ikke. Så ville de ikke. Så var det for dyrt. Så hadde de for lite. Men så fikk de nok. Og nå sitter jeg og jobber med noe stort. Noe fantastisk. Noe som skal trollbinde og fascinere. Skape glede og høytid. Noe Kristiansand skal bli kjent for.

Gudd.

fven_bigwig_jul

Lenke til avisoppslag;  https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/VRvqxV/Lover-ratt-lysshow-pa-Domkirken

Show fra tidligere; Her på Nordea Bank sin fasade.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s