TTTTTTTTT; Skuggenatten

skuggenatten_tommetanker

Topp tur til Treungen-toppen Torhild trakk troppene til; Skuggenatten.

Vi dro til Treungen. Den flotte lille bygda ved starten av det 4 mil lange Nisser-vannet i Nissedal i Telemark. Vi dro dit for der bor Torhild. Og Torhild hadde pizza i ovnen når det kom gjester fra kysten. Torhild er flott og bygda er flott. Treungen har en liten storhet over seg. Som et fordums senter for trelast, tømmerfløting og flørting og trehandelsbaroner har sentrum mange flotte trebygninger. Og bygda ligger fint til ved det digre vannet. Hver kveld blir bygda badet i skygge av det høyeste fjellet i nærheten: Skuggenatten. Torhild har vært der før . Vi hadde ikke. Så hun viste oss veien og pekte oppover bratte lia.

nisser_tommetanker“Følg de blå prikkene.” Og mens hun tok vare på vår minste turkamerat, dro jeg med en 16-, en 17- og en 19åring på topptur. Jeg burde jo skjønt det og sett det komme. Jeg er like gammel som de til sammen og med nesten 460 høydemetre på 3 km la jeg jo selv opp til hjertestans, oksygenmangel, gnagsår, høydeskrekk, høydesyke, enstavelsesord og melkesyrespreng i pupper og resten av kroppen. Men jeg kom opp, og en high-five med utsikt over verden var en fin opplevelse. De sier det tar halvannen time opp. Vi gikk på 45 minutter. Rekorden er på 22. En tilårskommen mann fikk kjørt seg. Kaloriene føyk av og bilring etter bilring punkterte. Turen er fin på tørt føre. Det meste går på fjell. Og utsikt er det hele veien for dem med øyne i nakken eller for de som snur seg. Turen kan anbefales for alle. Men Torhild vil vi ha for oss selv.

høyt_er_langt_ned_tommetankerskuggenatten_torhild_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s