Det grufulle Vaskemonsteret

vaskemonsteret_tommetanker

Det var en gang en gutt og en pike. De var storebror og lillesøster og var gode venner nesten alltid. Storebror plaget lillesøster av og til, men det gjorde nok lillesøster med storebror også noen ganger. De bodde i en fin by. I den samme byen bodde bestefaren og bestemoren til gutten og jenta. Og noen ganger kom bestefaren og tok de to små med ut på eventyr. Til steder de egentlig har vært før, men som nå plutselig ble forandret.

Og denne dage skulle bli skummel. De kjørte av sted forsiktig inn i det ukjente. Over to sletter. Gjennom ei sekstisone. Og forbi to rundkjøringer. Det var bare bestefar som visste hva som lå foran dem . . . . . . .

Denne dagen tok bestefar dem med til det skumleste av de skumleste fjellene. Til foten av Bamås-Y-X fjellet i HånesProvinsen. Det er den dypeste og mørkeste hulen til Monsteret ligger. Vaskemonsteret.  Dit måtte de dra. Og der måtte de overvinne sin frykt for monsteret. Bestefar hadde nemlig fått høre at hvis de klarte å komme seg gjennom hulen i YX-fjellet på Hånes kunne de finne is på andre siden. Gutten og jenta ble med bestefar og etter å ha trykket den hemmelige koden kunne de snike seg inn i hula. Vi listet oss stille, men ikke stille nok. Plutselig våknet monsteret og det lyste rødt i to øyne som sa stopp. Plutselig kom det. Monsteret. Det kastet seg over oss og vi kunne ikke annet enn å krype sammen og gjemme oss i nærmeste bil.  Vi satt muse-stille mens det store monsteret brukte sitt glovarme vann og spylte gørr og galle på alle steder den fant. Og så kom tentaklene. Akkurat som en blekksprut med tusen armer slo den løs på bilen. Den slo på døren. Den slo på taket. Den prøvde å komme til overalt der hvor den så snurten av mennesker. Gutten og jenta klarte ikke lenger å sitte stille. De hylte av skrekkelig fryd og forsøkte å gjemme seg ennå bedre. De fant ei lita luke de kunne krype inn i. Der kom de seg heldigvis i sikkerhet mens monsteret blåste varm luft ut av nesen sin. Forfra, ovenfra, fra siden og bakfra. Men det hjalp ikke. Monsteret fant oss ikke før det var for sent. For akkurat i det vi kom ut av hulen på andre siden fikk det øye på oss. Men vi var i sikkerhet på andre siden og det eneste monsteret fikk tatt fra oss i dag var 350 kroner for Dobbelvask med felg-rens og ekstra polering. Phu.

Nå følte vi at vi hadde fortjent en is hos Famma.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s