Skeive dager i Kristiansand!

skeive_dager_i_tollbodgata_tommetanker

Snikreklame i Tollbodgata. I Oslo nærmer det seg årets Pride Parade mens mangfoldet i Kristiansand venter ennå litt. Først i August går festen Skeive Sørlandsdager av stabelen. Men snikmarkedsføringa har allerede begynt. Finurlig og forsiktig har reklameringen funnet plass i Tollbodgata. Mitt i hovedbussgata. Av og til ser jeg noen surkristne som korser seg. I min oppvekst fantes det ikke homofile mennesker. Vi trodde det bodde en i Danmark, men vi var ikke sikre. De som finnes i dag har blitt til i den senere tid. Men det er jo en fin tilkomst. Et mangfoldig felleskap er topp. Alle former og farger. En dag så jeg en som ropte ordet “Homo!” etter et mannlig par som leide. Den ene av den snudde seg bare og sa “Jepp!” og gikk videre.

Sammen med de fleste rundt meg oppfatter jeg ikke Homo et skjellsord lengre. Det er bare et ord. Noen bruker det jo ennå, men det beskriver vel ofte utroperen av ordet mer enn den det rettes mot. Pride Paraden i Oslo viser mye av Norges mangfold og er en fargerik fest. I slutten av August er det Kristiansand sin tur. Og snikreklamen har som sagt allerede startet.

https://foreningenfri.no/fri-sor/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s