En tur i skogen; Smukfest 2018

 

husk_å_låse_tometanker

Vi har en strandfest, Palmesus. Og den er fet. Skanderborg har en skogfest, Smukfest. Den er og fet. Det er litt forskjell på Smukfest og Palmesus. Prisen på øl blant annet. Men så er jo Smukfest i Danmark. Selv om ølen er billig går det allikevel 2 kroner av hver øl til veldedighet. Hele festivalen er non-profit.  Alt overskudd og ekstra penger, millioner, går til gode ting. Et sted inni meg føles det godt. Selv om mitt dobbelmoraliserende meg kunne gitt alle pengene jeg bruker til øl og festival til et godt formål så gleder det meg at i alle fall litt av mitt sløseri går til noen som trenger det. Jeg liker at det finnes en edel tanke, om enn aldri så liten, et sted. Jeg var der sist helg, i den vakre skogen i Skanderborg. Sammen med to gode venner og 45.000 andre. Jeg liker å gå tur i den skogen. Fin skog. Masse vilt. Masse mennesker. Masse musikk. Støy og gøy. Jeg liker all humoren der. Jeg liker det danske smilet. Jeg liker at de lett gir klemmer. Jeg liker alt det gode ølet, og den ennå bedre maten. Jeg liker absurditeten. Og jeg liker at det går 2 kr av mitt øl til noe godt. Og ikke bare av mitt øl, men av de 45.000 andres øl.

Jeg leste i avisen at Palmesus tok ut 10 mill i utbytte. Håper de gir litt til andre og.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s