Ny art på Lerøy?

krabbeskjell_tommetanker

På Lerøy lever det Krabbeskjell. Det lærte jeg i går. De selger Krabbeskjell fra Lerøy i butikken. Det har jeg aldri sett, tenker jeg. Og jeg som er vokst opp på skjærrane her på Sørlandet. Hatt tean i tanga mer enn de fleste. Ku-unger, blåskjell, østers, hjerteskjell, kuskjell og albueskjell. Mange typer har jeg sett og noen har jeg smakt. Men krabbeskjellene har unngått mitt sløve blikk. Men de lever kanskje bare på Lerøy. Og her lå de altså. I kjøledisken. Ferdig rensa for enkelhetens skyld. Det så ut som de hadde samlet alt kjøttet til krabbeskjellene og lagt de oppi et krabbeskall. Kanskje de lever på dypt vann eller nedgravd i sanda denne arten. Det er derfor jeg ikke har sett dem. Dette måtte jeg smake! Men så leste jeg etiketten. Dette er lureri av en enfoldig forbruker fra ende til annen. For krabbeskallet var ikke fylt med krabbeskjell, det var fylt med krabbekjøtt. Skall skall ikke tenkte jeg og tenkte skjellsettende tanker. Skall jeg skjelle ut de i butikken eller skall jeg fortsatt lete etter denne skjelldne arten.

Eller tar jeg feil. Er det jeg eller Lerøy som er på dypt vann. Finnes det Krabbeskjell?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s