Fargeblid på Tveit.

fargeblind_tommetanker

Jeg er fargeblid om dagen. Jeg smiler fra øye til øye når jeg går i skogen. Fargene som så vidt viste seg fram i tørketiden i sommer er nå tilbake i mye større omfang. Det er rart at fargene av død kan være så vakkert. Livet i bladene trekkes ut og inn i treet. Forberedelsene til frost og kulde er i gang. Når høsten er vakker er den den vakreste årstiden. Samtidig den sureste årstiden når høsten er sur. Jeg oppfordrer alle mine venner til å ” kom deg ut for faen.” Der ute i skogen kan du se fargene slik de skal være og ikke i QLED eller OLED eller 4K eller Ultra High Definition. Vil du oppleve noe vakkert som er større enn det du kan få i 60 tommeren på veggen er det bare å kle seg godt og gå ut. Der ute kan du oppleve virkelig virkelighet i 360 grader.

fargeblind3_tommetankerfargebllind2_tommetanker

Se bjørkene som danser på myra. Se bladene som detter.

Et opplevelses tips er å kjøre til Solsletta i Tveit. Parker innenfor idrettsbanen og ta turen. Godt skilta er det og. Se et av Ole Høilands gjemmesteder. Ta turen til Gurivann eller Heietjønn. Se restene av et tysk fly som styrtet under 2. verdenskrig. Kanskje en uhemma topptur til Geitåsen. Og akkurat nå; se alle fargene. Hør de små lydene. Se de vakre vekstene.

Ta turen.

https://turloyper.wordpress.com/kart/

 

geitåsen_topptur_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s