Vi ser 50% mindre på TV nå enn før.

Error
This video doesn’t exist

Vi ser rett og slett alt for mye på TV. I vår familie har vi gjort noe med det. Vi har klart å redusere hva barnebarna ser på TV med over 50%. Også oss selv for den saks skyld.

Julen er fin med mye fritid. Så  julen har blitt TV-jul. Dessverre. Vi har så mye fritid at vi velger å bruke den til å ikke gjøre noe. Vi setter oss ned og ser på hva andre gjør. Vi ser Norgesmesterskap etter Norgesmesterskap på ski. Det litt underlige er at Norgesmesterskapene arrangeres litt rundt om kring i verden. Men dem og det. Og så ser vi på Magnus Karlsen som spiller utrolig langsomt hurtigsjakk. Men fjernkontroll i den ene hånda og kaffekrus i den andre ser vi på romantikk og spenning, sport og intriger. Vi ser ofte på ting vi har sett før bare for å se om vi har sett det før. Og husker vi ikke alt skifter vi bare kanal og ser det en gang til. TV-tittinga blir bare avbrutt av en og annen familiemiddag som sørger for nødvendig næring og toppstappa magesekk. Heldigvis sørger en viss tyngde rundt midjen for at jeg sitter mer stødig i sofaen når desserten kommer og TV-n kan skrus på igjen.

Vi ser rett og slett alt for mye på TV. Men nå ser i alle fall vi halvparten så mye på TV som før. Det var ganske lett å få det til. En ny TV til hytta ble satt på et utrygt sted inntil den skulle fraktes ut til hytta. Den gikk i gulvet,- og vipps! Den begynte å vise halve program. Instant redusert TV-titting. Og siden det var så lett å halvere kunne vi like gjerne prøve å slutte helt. Og hva er vel ikke gøyere for en 11 årig gutt å gå løs på TV med hammer.

Det litt artige er at forsikringa ikke dekker dette.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s