Lille Lunas Lykkehjul

Error
This video doesn’t exist

Så er jeg alene igjen. Maya har reist nordover til slekta. Gjestene som var her reiste med henne. Helt alene på hytta. Eller, det stemmer ikke helt. Det er meg og Luna. Luna er hamsteren til barnebarnet. Og mens barnebarnet er på campingferie i Nord-Norge passer jeg dette lille mysterium av et liv. Mange lurer på meningen med livet. Jeg lurer på meningen med Luna. Dette bittelille pelskledde dyret sitter stille hele dagen. Klokken 23.00 skvetter den opp. Den åpner opp sine blodrøde øyne og hopper inn i løpehjulet. og løper omtrent kontinuerlig fram til klokken 04.00. En hamster kan løpe sånn ca 10 km på ei natt. Det er omtrent like langt som fra Kristiansand til Grimstad og tilbake igjen. Hva søren har en hamster i Grimstad å gjøre tenker jeg. Så hva meningen er med en hamster er et undringens spørsmål. Hun har sitt eget lykkehjul.  Hun har det godt uten mening. Akkurat slik tenker mange om meg. Riktignok sover jeg mens Luna løper, men ellers er våre tankebaner enkle og ganske like.

Vi liker begge det enkle livet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s