Sykle til Skagen?

hirtshals_skagen_tommetanker

Spørsmålet kom fra en kompis. Og jeg svarte bekreftende men tvilende. Jeg liker turer og jeg liker å sykle. Men så er jo denne sykkelturen fra Hirtshals til Skagen beryktet. Vennegjenger, venninnegjenger, firmagjenger, foreningsgjenger og mange gjengangere tar denne turen. Her er det ikke milene, men promillene som gjelder. Ferja over fjorden tok oss til Hirtshals hvor 4 sykler med kurv ventet. Bagasjen ble lagt i en bil som fraktet den til Skagen for oss. Ølene fra ferja ble lagt i kurven. Og vi hadde ca 52 kilometer med solskinnssykling foran oss. Etter knappe 2 kilometer kom den første Jäger pausen. Vi lå først i løypa av de kanskje 100 andre syklistene denne dagen. Vi rasta og kauka lenge nok til vi lå sist i løypa. På sykkelsetet igjen tråkka vi iherdig men seint. Faktisk så seint at vi tok igjen folk som sykla ennå seinere enn oss. Det ble en sosial og fin natur tur. Væskebalansen ble behørig opprettholdt og det hendte at gående passerte oss mens vi sykla og sang. Det tok oss drøye 10 timer å komme til flotte Skagen. Frykten min for turen var berettiget men gøy.

Sykkeltur til Skagen med denne lille gjengen kan anbefales. Takk for turen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s