Spre dere ut. Kanskje til Skipsreisheia

 

ålefjær_kirkevei_1_tommetankerDette er turen i disse dager. For nå kan du ane fred og ingen fly. Til vanlig er turen for de som liker fly bedre enn fugler. Turen starter rett ved rullebanen på Kjevik Flyplass. Det er mye lyd fra flyene. Mye. Til vanlig. Men later du som du er døv går turen bra. Koronaviruset har gjort Kjevik stillere. Så nå bør turen tas. Den går på fin grusvei og fine stier innover og oppover. Skogen er fin og fuglene mange. Når jeg gikk der sist hørte jeg dem av og til innimellom fly som letter og lander en kilometer borte. Vinden tok med seg drønnet fra flyet og helt inn til der jeg var. Men i dag er nok dette en finere tur. Flott variert skog med brusende bekker og hemmelighetsfulle gransletter og myke myrer.

ålefjær_kirkevei_2_tommetanker

Og det er ikke tyttebær alt som er rødt. Dette er rødfisenes skog. I haugevis av år har unge menn øvd seg på krig her inne. Ser du noen, ta de med og kast de i søpla.

ålefjær_kirkevei_tommetanker

Fra idrettsplassen på Kjevik kan du følge de rosa treflisene langs grusveien mot Hvalvika, og etter ca. 1 km står et nytt ”Til topps i Tveit”-skilt som peker til høyre inn i skauen. På vei oppover går turen videre på en godt etablert sti som stedvis kan være noe bratt og steinete.  Går du etter de rosa brikken hele veien kommer du til ei fin lita tjønn. Det gjorde ikke jeg denne dagen jeg tok en snarvei langs en flott bekk og inn i en mektig granskog. Over ei myr og tilbake til der flyene står stille. Og treffer du noen andre lykkelige turgåere så hold god avstand, si hei og gi et smil til turen videre.

skiperreisheia_tveit_tommetanker

Skipsreisheia_tommetanker

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s