Høvårsland. Meditasjonsløypa

Her har jeg ikke vært før. Hit skal jeg igjen! Dette var fint. En labbeturkamerat sa jeg måtte prøve løypa som starter fra Høvårsland i Hægeland og går opp til Lauvås. Den var så rolig ,sa han. Rolig? Skjønte ikke helt først. Men det seg inn etter hvert som vi gikk. Du kan starte i begge ender, men fra Høvårsland går det litt oppover i starten. Og av erfaring så liker jeg helst at det går litt nedover på slutten så vi gikk oppover i starten. Men ikke så langt egentlig før vi var oppe i åpen lav furuskog. Glissent og fint. Løypa opp er 8 km, vi gikk 5 av dem før vi satt oss ned. Det var 9 kuldegrader og snøen tørr og fin. Sol fra skyfri himmel varmet kropp og sjel og et bål stekte våre vegetarpøler til det perfekte så ble vi varme i magen også.

Løypene var fine og flate og jeg kan skjønne hvorfor dette kan være en meditasjonsløype, for her kan du bare gå å gå, opp og ned. Lettgått i egne tanker uten det store strevet noen steder. Og løypemannskapet har laget spor så fine at en kan gå i blinde om en vil. Det var en fin turopplevelse. Sikkert mye folk der i helgene, så meditasjonsgåinga får bli i ukedagene.

Kart finner du her; 18 km Lauvås Høversland tur retur (ut.no)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s