Det lokket åpner jeg aldri

Tannlege . . . . . . . Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg av en søppelcontainer tilhørende en tannlege. Men ikke dette. Jeg tenker på tannleger som kliniske, pertentlige, “by the book”, over gjennomsnittet opptatt av hygiene og renselse. Men ut fra en bakgård i Tollbodgata ble denne containeren dradd frem. Jeg turte ikke en gang gå på samme side som den. Det så ut som noe ennå levde oppi den. Jeg skifte fortau tvert. For tannlegen som eier denne containeren er ikke som andre tannleger. I alle fall ikke i hodet mitt. For her er det en som trekker tenner for gøy. Uten bedøvelse og svært langsomt. Eller kanskje svært brått. Kanskje tenner blir fjernet med balltre. Og boret er ikke nede i tanna før det kommer ut på andre siden. Tannlegestolen har nok noe av de samme egenskapene som en strekkbenk fra middelalderen og rommet den står i er sannsynligvis lydisolert. Hva tannlegen heter vet jeg ikke men navn som Freddy Krueger, Jason Vorhees eller Charles Lee “Chucky” Ray kommer frem i min klarsynthet.

Helsikes fantasi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s