Hjemme alene igjen.

Hun vet hva hun gjør. Koner gjør ofte det. Oftere enn oss menn. “Det hadde vært fint med en blomsterkasse” sier hun, og reiser til Oslo ei uke. Damer er smarte slik. Og jeg er altfor enkel. “Hmm”, jeg tenker, ” jeg skal overraske henne med en blomsterkasse til hun kommer hjem fra Oslo,” tenker jeg og synes jeg har fått en god ide. Sannheten er nok at jeg på underlig smart vis har blitt manipulert og påvirket uten at jeg har oppfattet det av min reisende kone selv om hun sa det høyt til meg. Så med ledige kvelder satte jeg i gang. For det er jo gøy. Jeg kan planlegge og kjøre opp til godtebutikken Jula etter de nødvendige skruer og fester og kar og hjul. Det tar jo tross alt bare i gjennomsnitt 3 timer å handle på Jula for en mann som er alene hjemme. Og utenfor huset koser jeg meg med materialer behandlet med jernvitrol og sag drevet fram av lyd og strøm. Tomme tanker og tomme stokk. Jeg driller og sager og får vafler av naboen. Det jobbes så sagspona fyller takrenner og blomsterbed. Det blir fint og jeg ble ferdig. Og jaggu meg kom det ikke opp et gjerde også som jeg kan gjemme søppeldunkene bak.

Nå skal hun bli overrasket, selv om jeg sender henne foto på messenger.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s