Ved som varmer minst 4 ganger

Når strømprisen strømmer stønnetanker inn i haue tar vi saga fatt. På hytta har vi noen sjøldaue trær som har stått på rot og tørka noen år. Jeg kjøpte en liten motorsag tilsvarende prisen for en måneds oppvarming av huset. Jeg satte i gang. Motorsaga er liten og elektrisk. Den veier ikke mye og gir ikke mye lyd. I bua har jeg en bensindrevet motorsag, men den bråker som faen, er tung og lunefull. Den el-motorsaga var akkurat det jeg trengte. Jeg fikk ikke stå alene lenge. Maya kom. Hun ble sjarmert av en slik søt motorsag og overtok trefellinga og kvistinga med ihuga dødsforakt. Jeg dro pesende og prustende all kvist og kvast opp i skauen og opp i ei dump. Maya sagde og sagde. Vi ble varme begge to av arbeidet. I tillegg ble jeg ekstra varm i hjertet mitt av å se Maya jobbe slik etter mange år med sin kamp mot ME. “Hm. tenkte jeg. Da har veden allerede varmet meg to ganger.”

Og tredje gang veden varmer kommer vel med kløyvinga og stablinga. Kan muligens hente inn litt barnebarnearbeid til stabling og bæring.

Og når vi endelig skal fyre opp en gang vil vi blir varme ennå en gang.

Men først må vi skaffe oss en peis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s