Hvor er øko-logikken i dette?

Ikke akkurat øko – logisk eller. Hva er greia med økologisk. Bama leverer frukt og grønt i stor skala. Alt mulig. Kortreist, langreist. Økologisk og løsemiddelmetta. Vi spør og de leverer. Selv velger jeg økologisk når jeg kan. Jeg tror det valget sparer både kroppen min og miljøet for unødvendig søppel. Bama veier opp den besparelsen med å klistre på klistrelapper på hver og en sitron. Hva er vitsen med det? Det blir en del ekstra plastikk ut av slikt og miljøregnskapet for hver enkelt sitron blir sikkert nulla ut av slikt et dustete påfunn. Noe burde revurderes her.

Nettstedet Pukka har en vakker forklaring på Økologi.

Så hva betyr økologisk?
Økologisk er dydig sirkel.

Det fornyer jorden som brødfør deg. Det bevarer og stimulerer dyrelivet og insektene som støtter vår levende verden. Det produserer mat uten skadelige kjemikalier som påvirker oss og planeten vår. Det er en idé om en allmennyttig sirkel av godhet som gjør økologiske prinsipper så spesielle for oss.

Rent grunnleggende betyr økologisk å arbeide i harmoni med naturen, ikke mot den. Det betyr høyere nivåer av dyrevelferd, lavere nivåer av sprøytemidler, ingen bruk av kunstig fremstilte ugressmidler eller kunstgjødsel og mer miljømessig bærekraftig forvaltning av jordområder og naturlige miljøer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s