Valgets kval på badet

tannkrembowling

Tannhygiene og barneoppdragelse ble for et par måneder siden slått sammen. Lite ante jeg da hvordan dette skulle utvikle seg. Hadde jeg skjønt det hadde jeg muligens latt det være. Elller kanskje ikke. Bakgrunnen for denne lille historien er av vi har hele 4 ulike tannkremtuber stående i vårt lille våtrom. Ikke så spennende i seg selv. Like ved vasken står de. Det endret seg for et par måneder siden. “Hvilken tannkrem skal jeg bruke!” ropte en ti åring altfor høyt fra badet en kveld. Vi satt i stuen og hadde akkurat fortalt dette overnattende barnebarnet at det var på tide å krype under dyna. “Bruk den du liker minst!” ropte jeg tilbake. “Hæ?” ljomet det der ute fra. Jeg gikk ut til han. På veien tok jeg med en liten blomsterpinne og knakk i fire ulike lengder.

Ute på badet stod han klar. 4 tannkremtuber og en tannbørste og tenner som ville bli pusset. Jeg holdt enden av pinnene slik at han ikke kunne se forskjell på bitene. “Hver pinne representerer en av tubene. Den tannkremen som hører til den korteste pinnen skal du bruke” fortalte jeg. Jeg var hoved-dommer og arrangementsarrangør. Gutten stod lenge og tenkte og kikket på pinne-endene som stakk frem. Foran han var fire pinner og fire tannkremtuber. Han trakk en pinne og måtte bruke den tilhørende tannkremen.

Siden har det blitt slik. Hver kveld han overnatter må vi finne på en tannkremvelgemåte. Vi har vært igjennom dominovalg, terningkast, stafett og skruer og muttere. I går var det korkbowling. 17 korker, 1 ball, 1 gutt og 4 tannkremtuber med hver sin verdi. Det utfordrer et stakkars tommt bestefarhode å lage nye selekteringsmetoder. Selv om til og med han synes det er gøy.

tannkrembowling1tannkrembowling2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s