Fuglekasse på 1 – 2 og opp i et tre.

fuglekasse_guide_tommetanker

Verdens beste fuglekasse er den du bygger selv. Arkitektoniske detaljer og

arealplanlegging blir til mens vi hamrer og sager. Kanskje Kjøttmeisa, Slurpen og Grågåsa vil argumentere mot brukervennligheten, men det får så være. Det var en solfylt og varm maidags morgen og fuglekassetanken kom da våre overnattingsgjester ville sitte inne i hytta og spille millionær. “Skal vi spille Millionær, bestefar?” spurte Lucas. “Nei, vi skal bygge fuglekasse.”; sa jeg. “HÆ!” sa han. Jeg gikk ut til vedboden og han og søstera tuslet barbent etter. Svakt skeptiske. Det tar litt tid å snu et Millionærinnstilt barnehode over på Fuglekasse bygging. Men snart hadde de tungene ikke helt rette i munnen og øyenbrynene dradd nedover i konsentrert fuglekassefokus. Planker og spiker og skruer og tjærepapp og tusj og hengsler og slikt ble tilpasset og saget og boret og hamret og skrudd. Det tar tid å reise et hus. Et hus hvor noen skal bo. Unger skal vokse til. I mange timer holdt vi på. Jeg som uerfaren konsulent, de som billig arbeidskraft. Til slutt hadde vi to innflyttingsklare fuglehus og to stolte små byggmestre. Et par nøye utvalgte og vestvendte trær med sjøutsikt fikk hvert sitt hus. Om noen flytter inn eller ikke, vil tiden vise. Om ikke kan vi alltids leie de ut på AirBnB.

fuglekasser_1_tommetankerfuglekasse_4_tommetankerfuglekasser_3_tommtetanker

Eller du kan gjøre slik; https://naturvernforbundet.no/naturvern/slik-lager-du-fuglekasse-article36511-149.html#Bygg fuglekasse selv

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s