Starten på en teori

start_svart

Hvorfor er det så Svart for start. Ingen vet helt hvorfor Start ikke greier å vinne fotballkamper i år. Ikke så mange i alle fall. Jeg kan ikke mye om fotball, men har likevel en gryende teori som har med vårt Sørlandske liv og levnet å gjøre. Start fikk nye spillere og ny trener og mange nye penger. Allikevel går det mest utforbakke på en vanlig vis flat bane. Det er et underlig mysterium. Jeg tror ikke det er noe feil med noen av folkene. Spillerne er gode fotballspillere og de er flinke med ball. Treneren har bevist at han er flink og kan lære vekk de rette tingene. Og de som skaffer pengene er jo skikkelig flinke. De er flinke med å tjene penger. Så hva i huleste kan det være. Vi skulle jo også kunne forvente og tro at her, langs vår troende kyststribe,  til og med kunne fått litt hjelp fra oven. Fra himmelen. En håndsrekning fra vår herre. Men nei. Guden vår ser heller ikke ut til å bry seg, ikke en gang innafor bibelbeltefotballbanen. . . . . . . . . .  .eller. Hva om? Det er kanskje nettopp det han gjør. Han bryr seg. Han bryr seg og styrer sjebnen til Start.

For er det ikke slik at pengene som skal bygge opp vårt stolte fotball-lag kommer fra syndenes huler og kapitler. Pengene kommer ikke fra basarer lenger. Fra kollekt. Nei. De kommer fra gambling og betting og spill og det som ikke verre er. Fra et praktbygg på Malta tror jeg. Det er vel det som var Sodoma og Gomorra. Penger fra mennesker som faller for en fristelse.

Så han der oppe har vel muligens blitt en smule irritert og har for tiden en finger med i Start spillet.

Det ser mørkt ut om teorien min stemmer.

Til Starts fordel; de gjør sjelden det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s