Skall – skall ikke

tante_måke_tommetanker

Noen koser seg med omelett, eggedosis, kyllingvinger og benløse fugler om dagen. Kulinariske opplevelser og tragedier på rekke og rad. Men gjør det bedre enn måkene. Ta vare på de med vinger. De strever hardt nå. Ettbarns-regelen funker dårlig i fugleriket. Noen tar til vettet.

tante_tjeld_tommetankerOnkel Tjeld er en av dem. Kun to unger. Tante Meis er muligens mer katolsk. Enten er det en unge med 12 hoder, eller 12 unger.

tanete_meis_tommetankerUansett. Våre nebbete venner trenger mat og kjærlighet. Og fred. Om ungene ikke kommer til deg så ikke gå til dem. Et lite smugtitt inni fuglekassa er OK, men ingen kløing bak øret. På hytta har vi nå besøk av svanen som henter mat hos oss for å avhjelpe ektefellen som ligger på rede over fjorden. Grågåsa sliter med 4 uregjerlige unger uten retningssans og Tjelden piper vettet ut av oss på svaberget foran oss. Vi har sagt vi ikke skal spise ungene, men de tar det ikke til seg og piper i vei. Stokkendene som lusker rundt hytteveggen tror jeg er et gammalt ektepar. Kona bestemmer og kallen følger etter. Ikke ulikt . . . .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s