How much wood could a woodpecker peck?

 

HAKKESPETT_1tommetanker

Hakke spade, hakke spett, hakke peiling. Underlig navnevalg på en fugl. Lurer på hva de tenkte de som gav denne bevingende skapningen navn? “Se, den fine fargerike fuglen! Rødspette er opptatt. Det er en fisk. Denne fuglen har ikke skrujern. Den har ikke brekkjern. Den hakke spade. Den hakke busskort. Den hakke spett.”

Vi mater småfuglene. Nå også de mellomstore fuglene. En fugl som er nøtt til å skrike og en som ikke har spett kommer på besøk. Jeg sitter stille i vinduet og ser på. Vår vakre natur. Jeg gleder meg over livet utenfor glasset. Denne Flaggspetten (dog uten flagg) kommer til meisebollene for å feite seg opp for sommeren. Muligens for å feite opp noen små spettunger i et rede i nærheten.

Samtidig som den satt der ute satt jeg her inne og kom på en tungeknekke øvelse fra barndommen;

How much wood would a woodpecker peck

if a woodpecker could peck wood?

He would peck, he would, as much as he could,

and peck as much wood as a woodpecker would

if a woodpecker could peck wood.”

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s