Movember. Jeg så ikke den komme . . . .

prostata_tommetanker

Jeg sier som NIKE; Just Do It!  Ta sjekken.

Jeg tuslet inn til fastlegen min for å ta en blodprøve. Jeg har tidligere hatt litt lav verdi av B12 vitamin i den vesle kroppen min og har tatt tilskudd for dette. Tenkte det var lurt å sjekke det opp på nytt. For mangelen på denne vitamin er et lite symptom på at en er disponert for demens og slike ting. Min mor er dement, så jeg tenkte det var lurt selv om menn helst ikke skal gå til legen. Det er kanskje derfor det heter Movember. Ta på deg løsbart så ingen kjenner deg igjen og gå til legen.

Legen var enig i at jeg burde omsjekke mitt blod siden slike mangler kan være litt arvelig.

“Hva med prostata da? Min far hadde det”, spurte jeg uten helt å tenke konsekvenser. Legen fortalte meg om at vi også kunne ta blodprøve for å sjekke om jeg var disponert for dette, for prostata kan også være arvelig. Han berettet om prøven og hvordan og hvorfor og hva om viktigheten av føre var prinsippet. ” Vi kan jo ta den første undersøkelsen nå?” forslo han.

“Ehhhhhhhhhhhh, ” sa jeg og ante noe helt annet enn ugler i mosen.

Han tok på en hanske og ba meg bøye meg framover.

Jeg så ikke den komme.

“Eh, hva om jeg fiser? Jeg har hatt diare! Må jeg?”

Men det var for sent. Jeg måtte og han gjorde.

“………………………………….ehhh”

Det gikk fort. Var ikke vondt. Hadde et godt resultat.

Jeg var sjekket.

Min oppfordring til alle mine mannevenner;

Just Do It!

Kanskje du lever litt lenger.

 

Les mer her.

https://no.movember.com/mens-health/general

 

“Hvis du merker noe, gjør noe

Du kjenner din egen kropp bedre enn noen andre. Hvis du merker at noe ikke er helt som det skal, bør du ikke vifte det vekk og håpe at det går over av seg selv. Gå til legen og få det sjekket. Ved behandling av alvorlige sykdommer er tidlig påvisning den viktigste faktoren.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s