Skitur på Fjellestad

Fjellestad skiløyper var fine og mer kortreiste enn Høgås. 20 minutter mindre kjøring betyr 20 minutter mer i skiløypene. I teorien. Vi kjørte selvfølgelig feil. Vi tok turen innover en vei vi så på Hornnes. Den var nesten helt feil og på vei tilbake stanset vi en bil og spurte hvor vi var og hva er meningen med livet. “Å, dere skal til skiløypene. Det går en bedre vei dit litt lenger opp, men dere kan følge etter meg, jeg skal opp. Har dere 4-hjuls-trekk?”. Ja, svarte min sønn. Nei, svarte jeg. “Lykke til!” sa han – til meg. Og hadde det ikke vært for at det var minus 8 og sjur is og at ingen biler kom imot så hadde jeg ikke kommet opp. For det var bratt. Veldig bratt for en gammel bil med en bleik søring som sjåfør. Det rare var at det var like skummelt å kjøre utfor når vi skulle hjem. Neste gang skal jeg ikke ta den smale sti.

Men vi kom oss opp. Fant heldigvis en sted å parkere for plassene var ikke mange. Vi takket vår los og så oss rundt. Gudd å fint. Fjellestad kler navnet sitt. Fin spredd skog. Hvit snø og litt blå himmel bak skyene. Nypreparerte løyper og pølser i sekken. Vi gikk oss en tur, alle 8. Det vil si på hjemveien satt den minste + bikkja i pulken. Men før det fant vi litt solsnø og fyrte et bål og svidde pølser av ymse sorter.

Fjellestad er kanskje ikke klargjort for de som ikke allerede er kjent, for merkinga er dårlig, men her er et kart jeg fant. (etterpå).

Skisporet.no har og kart; Kart skisporet.no

Det var årets første skitur og det ga mersmak. Både pølsene, turen og følget.

Fjellestad kan anbefales, men følg kjøreanvisningene på denne siden Fjellestad – Tveit skiløyper | OpplevEvje

og ikke mine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s