Setesdal i sakte fart

Riksvei 9 har snart midtstripe hele veien. Det kan snart gå rasende fort oppover dalen, and beyond. Eller du kan gjøre som oss. La turen være turen. Det kan gå i sneglefart. Utenom riksvei 9. Det gjorde vi. Vi tok tid gjennom dalen. Fra Evje til Rysstad brukte vi tid. For her kan du kjøre utenom riksveien og ta den smale sti. I alle fall i lange strekk. Da får du se et annet Setesdal. Et litt stillere Setesdal, et litt flottere Setesdal. Du får tid til å se. Og kjører du først på slike småveier har du også tid til å stoppe. Kjører du riksvei 9 har du alltid kjørt forbi der du har lyst til å stoppe. Tar du den lille veien ser du foran deg hvor du kan stoppe. Det er så mye fint, om du tar deg tid. Det er ikke alltid førstemann frem som blir den lykkeligste. Sistemann kan gjerne ha et større smil om munnen. Og hodet allerede fylt med inntrykk idet hytt eller målet nås.

Når du kommer nesten til Byglandsfjord, ta til venstre. Og når du når Storstraumen ta til høyre. Den motsatte siden av dalen for riksvei 9.

En anbefaling verdig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s